Skip to main content

Blog: VCA examens in het buitenland zorgen voor extra regelwerk

VCA examens in het buitenland zorgen voor extra regelwerk
Het is lange tijd niet makkelijk geweest voor onze internationale klanten, want door Corona lagen onze buitenlandse VCA examens volledig stil. Op het moment dat de landgrenzen weer open gingen, pakten wij bij Ascend examengroep B.V. onze laptops en vertrokken naar de vaste locaties in Portugal en Polen. We hadden alleen niet verwacht dat in nog geen paar maanden tijd, we daar een hele rij aan andere locaties bij op konden tellen. Het is nu bijna elke week puzzelen welke Corona-regels voor welke landen gelden.

Buitenlandse examens in Nederland
In eerste instantie was het vooral in de gaten houden wat in Nederland de regels waren, want we kregen voor de zomervakantie een mega order binnen van Spaanse en Italiaanse duikers die op VCA examen moesten in Nederland. Elke zondag tijdens de zomervakantie tot en met afgelopen weekend zaten wij op kantoor om de duikers hun examen te kunnen laten maken.

We merkten ook dat de Poolse, Hongaarse en Roemeense arbeiders weer terug naar Nederland kwamen. De VCA examens in deze talen werden veelvoudig aangevraagd en het was leuk om die paar zinnetjes die we in hun taal kennen, weer eens uit te mogen spreken. Terwijl ik dit typ, klinkt op de achtergrond een Iers accent en vanmiddag verwachten we nog een paar Engelse kandidaten.

Gewoon op reis
Als mensen om ons heen klagen dat ze nu niet naar het buitenland kunnen reizen, dan krabben wij toch achter onze oren. De agenda staat voor de komende tijd gevuld met VCA examens in Kroatië, Litouwen, Polen, Portugal en Engeland. Het is elke keer een behoorlijke papierwinkel om alles te regelen, maar het reizen is mogelijk. We moeten voor elk land controleren hoeveel uur een bepaalde Coronatest-uitslag geldig moet zijn en in welke landen het vaccinatieboekje wel of niet geldt. Het kost meer tijd om alles uit te zoeken en soms op het vliegveld zijn de regels al weer veranderd.

We hadden onlangs examens in Portugal en de test om terug in Nederland te komen mocht maximaal 48 uur oud zijn. Aan de balie hield de grondstewardess ons tegen, want de test mocht ineens niet meer dan 24 uur oud zijn. Het stressniveau schoot natuurlijk meteen omhoog. Achteraf bleek dat ze het ticket niet goed had bekeken en dacht dat we naar Frankrijk vlogen. We hebben ook één keer gehad dat pas vijf minuten voor de incheckbalie sloot, we de email kregen met het testresultaat.

Bang om in quarantaine te zitten
Bang om ergens vast te komen zitten in quarantaine zijn we niet. Als het echt zou gebeuren, dan hebben ze in dat land ook eten, drinken en een douche. Wij hebben altijd onze laptops mee, waardoor we locatie onafhankelijk door kunnen werken. Mocht jij dus nog klanten in het buitenland hebben die op zoek zijn naar een VCA examen, dan kun je ons zeker benaderen. Op www.ascend-examengroep.nl vind je de meeste informatie over de examens en je mag ons natuurlijk altijd bellen
op 0162 - 45 66 43.

Wij wensen iedereen die net als ons veel op reis is, veel succes met het plannen en organiseren, plus natuurlijk een goede reis!

Team,

Ascend examengroep B.V.