Skip to main content

Blog: VisagieWorkshops.nl bestaat volgend jaar al 15 jaar

VisagieWorkshops.nl bestaat volgend jaar al 15 jaar. En Ria Kap kan iedereen laten stralen. Een goede reden om haar eens flink te bevragen.

Waarom deze bedrijfs- of productnaam?
In juli 2017 heb ik VisagieWorkshops.nl overgenomen, de naam omvat nog gedeeltelijk wat we doen. Inmiddels doen we naast visagie ook verschillende andere beauty en wellness activiteiten. VisagieWorkshops.nl heeft het grootste aanbod van beautyworkshops in Nederland. Deze workshops zijn geschikt als bedrijfsuitje, maar ook als onderdeel van een vrijgezellenuitje. Jij vertelt ons jouw wens en wij gaan ermee aan de slag.

Daarnaast geven wij trainingen op bedrijven en scholen. Je kan hierbij denken aan de luchtvaartschool maar ook aan alle gastvrouwen binnen een organisatie.

De derde activiteit is dat wij als beautyteam graag bij jullie bedrijfsfeest / opening komen entertainen met beauty. Denk aan haarstyling maar ook aan barbiers, stoelmassages - make-up touch ups en meer. Je gasten worden compleet in het zonnetje gezet.  

Volgend jaar bestaat het bedrijf 15 jaar. (Hoe) ga dat dat vieren?
Dat wilde ik eens voorleggen aan de lezer.... wat zouden jullie leuk vinden?

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Liefde en passie voor make-up. Ik kan me niet anders herinneren als dat ik bezig was met mooi maken... m’n moeder als ze naar een feestje ging, m’n poppen en later m’n 18 jaar jongere zusje. In eerste instantie heb ik een commerciële opleiding gedaan, en pas later visagie - kleur - haarstyling - grime en meer. Ik volg nog steeds jaarlijks opleidingen en trainingen om m’n kennis up to date te houden.

Heb je je opleiding gekozen om dit te kunnen doen? Wilde je altijd al ondernemer worden?
Nee, zeker niet - het is me meer overkomen 

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht / klant / klus / of uitdaging?
De eerste die ik me herinner was een film. Hier heb ik me binnen gebluft. Super leuk om te doen; haar, make-up en grime van een film. En het bleef niet bij één film.

Hoe zou je jezelf willen omschrijven als ondernemer?
Doorzetter met passie voor het beauty vak.

Waarin onderscheidt het bedrijf zich van haar concurrenten?
Ons doel is altijd om mensen te laten stralen of om mensen te leren stralen. Daarnaast moeten al onze workshops, cursussen en events tot in de puntjes geregeld zijn.

Wat is de belangrijkste ondernemer les die je zou willen delen?
Geef de klant wat ze willen maar vergeet niet dat je zelf ook een dienst aanbiedt die aan jouw eigen eisen voldoet. Je kan niet iets verkopen waar je zelf niet achter staat.

En heb je nog een beauty tip voor onze lezers?
Alle make-up begint met een goede huidverzorging.

Wat voor type projecten hoopt u over vijf jaar te hebben/doen?
Dit….en dan nog iets meer mensen die deze leuke opdrachten voor mij uitvoeren.

Het bedrijf in één zin, nou vooruit, 2 dan.
Het beauty team van VisagieWorkshops laat jou stralen tijdens Events.

VisagieWorkshops leert jou stralen tijdens onze workshops en trainingen.

Hartelijke groeten,

Ria Kap
https://www.visagieworkshops.nl