Skip to main content

Zie hoe Oosterhout samen werkt aan een duurzame gemeente!

Gepubliceerd op: maandag 21 maart 2022 | 11:38

Bordjes met QR-code door Oosterhout

Op vrijdag 11 maart 2022 onthulden gemeente en stichting Oosterhout SDG Lokaal het eerste QR4GlobalGoals-bord bij het stadhuis. QR4GlobalGoals is een nieuw concept waarmee gemeenten – via bordjes met QR-code – duidelijk laten zien hoe ze werken aan de 17 duurzame werelddoelen. Piet Ackermans, opgaveleider Duurzaamheid van gemeente Oosterhout: “Samen met SDG Lokaal dragen we de werelddoelen uit en laten we zien wat we met elkaar doen om de samenleving mooier en gezonder te maken.”

Bordjes met QR-code in Oosterhout
Scan de QR-code op het bord bij het stadhuis en u ziet een videoclip over de 17 duurzame doelen. Wat zijn de 17 doelen? En wat leveren ze ons op? Ook bij de advieswinkel van ONE, aan de Nieuwstraat 2b, staat nu een QR4GlobalGoals-bord. Hier laat de QR-code u zien wat ONE Energie doet. De komende maanden komen er in Oosterhout een aantal bordjes met QR-code bij! Scan de QR-code en zie wat er binnen onze gemeente gebeurt voor een schoon en duurzaam Oosterhout!  

Oosterhoutse ondernemers
Bent u ondernemer en wilt u graag een eigen QR4GlobalGoals-bord aanvragen? Om te laten zien wat uw bedrijf doet aan duurzaamheid? Binnenkort komt op https://qr4globalgoals.nl/ informatie hoe u een aanvraag hiervoor kunt indienen. Daarnaast is er op 21 april een ondernemersevent in de Houthallen in Oosterhout. Ondernemers krijgen dan onder meer informatie hoe zij duurzamer kunnen werken. Hierover komt snel meer informatie op bovengenoemde website.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld over wat u kunt doen om Oosterhout duurzamer te maken? Kijk dan eens op www.oosterhoutsdglokaal.nl