Skip to main content

Gemeente Oosterhout: Coronapolsbandje voor horecabezoekers binnenstad

Gepubliceerd op: woensdag 29 september 2021 | 11:44

Bezoekers van het Oosterhoutse uitgaansgebied krijgen op vrijdag- en zaterdagavond een polsbandje na de controle van het coronabewijs. Daarmee hebben ze toegang tot de horecagelegenheden in de binnenstad. Burgemeester Mark Buijs: “We hopen de controles voor de horecaondernemers hiermee makkelijker te maken”.

Wie op vrijdag- of zaterdagavond een bezoek brengt aan het uitgaansgebied in Oosterhout, kan zijn of haar coronabewijs door het SUS-team laten checken bij een coronacheckpoint op de Markt en bij de ingang van de Klappeijstraat. Bij een groen scherm, krijgt de bezoeker een polsbandje. Met dat polsbandje kan de bezoeker vervolgens een bezoek brengen aan de Oosterhoutse horeca in de binnenstad.

Burgemeester Mark Buijs: “Het is een flinke klus om van iedereen de coronabewijzen te checken en de QR-codes te scannen, vooral op plaatsen waar veel mensen tegelijk naar binnen willen zoals in de horeca. Door de SUS-teams die check te laten doen, hoeven horecaondernemers alleen nog maar te checken of bezoekers een polsbandje hebben. Daarmee verlichten we de druk op de ondernemers”.  

De SUS-teams staan op vrijdag- en zaterdagavond tussen 19.00 en 00.00 uur op de Markt en bij de ingang van de Klappeijstraat.