Skip to main content

College verlengt regeling verruiming terrassen tot 1 januari 2022

Gepubliceerd op: woensdag 29 september 2021 | 11:29
Het college van de gemeente Drimmelen verlengt de regeling voor de horeca om te werken met verruimde terrassen. “We maken deze keuze omdat de horeca voorlopig nog te maken heeft met beperkingen zoals toegangscontroles en een verplichte sluitingstijd vanaf middernacht,” legt wethouder Lieke Schuitmaker uit.

Corona
De vaccinatiegraad is nu hoog genoeg om de verplichte 1,5 meter afstand overal op te heffen, maar nog niet hoog genoeg om dit zonder voorwaarden te doen, redeneert de regering. Gelet op de nog geldende coronamaatregelen voor de horeca wil het college daarom de mogelijkheid blijven bieden van verruiming van de terrassen tot 1 januari 2022.

Bedrijfsvoering
De regeling voor terrasuitbreiding startte in juni vorig jaar, als antwoord op de invoering van de anderhalvemetermaatregel. Hierdoor kwam er op de terrassen extra ruimte waardoor er meer gasten konden genieten op de terrassen. De regeling werd in december verlengd tot 1 oktober van dit jaar. Wethouder Schuitmaker: “Nu deze datum nadert zien we dat de horeca nog niet uit de zorgen is. Met de controle op coronatoegangsbewijzen en de verplichte sluitingstijd doen we opnieuw een beroep op de bedrijfsvoering. We begrijpen van de ondernemers dat de terrasuitbreiding zeer welkom is en komen ze daarin dan ook graag tegemoet.” 

Drank- en horecavergunning
De mogelijkheden gelden voor bedrijven met een reguliere drank- en horecavergunning of exploitatievergunning. De terrasuitbreiding moet voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals dat voetgangers en ander verkeer er geen hinder van moeten ondervinden. Met vragen kunnen ondernemers zich wenden tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..