Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo-4)

Gepubliceerd op: donderdag 01 april 2021 | 13:29

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) is voor zelfstandig ondernemers, waaronder zzp’ers. Het voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. Ook kan op grond van de Tozo een lening voor bedrijfskapitaal verstrekt worden om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Op dit moment is de Tozo-3 regeling van toepassing. De Tozo-3 regeling loopt tot en met 31 maart 2021. De uitkering voor de kosten van levensonderhoud is een kalendermaand-uitkering. Eventuele inkomsten in deze maand worden in mindering gebracht op de uitkering. Er geldt hierbij overigens geen partnerinkomenstoets.

Vanaf 1 april 2021 kan geen Tozo-3 meer worden aangevraagd. Met ingang van 1 april 2021 geldt Tozo-4 deze regeling loopt tot en met 30 juni 2021. Aanvankelijk was het kabinet van plan om in Tozo-4 een vermogenstoets in te voeren. Inmiddels is echter besloten dat ook in Tozo-4 geen vermogenstoets zal gaan gelden.

Vanaf 1 april kan Tozo-4 worden aangevraagd. De Tozo-4 uitkering kan niet eerder ingaan dan op 1 april 2021.

Als u een Tozo-3 uitkering ontvangt wordt deze niet automatisch omgezet naar een Tozo-4 uitkering. U moet dus vanaf 1 april 2021 een nieuwe aanvraag voor Tozo-4 indienen.

Aanvragen Tozo-4
Klik op deze link voor het aanvragen van Tozo-4 

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL