Gemeente Geertruidenberg: Financiële steun inwoners en ondernemers

Gepubliceerd op: woensdag 24 maart 2021 | 15:26

De Rijksoverheid helpt inwoners en ondernemers met een verbreding van het steun- en herstelpakket voor banen en economie. Een nieuwe regeling die onlangs is toegevoegd is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Daarnaast kunnen ondernemers vanaf 1 april een aanvraag indienen voor de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers 4 (Tozo 4).

TONK
Hebt u minder inkomsten door de coronamaatregelen? En kunt u uw woonlasten niet meer betalen? In sommige situaties kunt u een vergoeding krijgen uit de TONK. TONK is een vergoeding voor een gedeelte van de vaste kosten voor wonen. Het gaat hier om huur of hypotheekrente en de kosten van gas en energie. U heeft recht op een vergoeding als:

  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Geertruidenberg in de Basisregistratie personen.
  • U op dit moment ten minste 25% minder inkomen heeft dan in januari 2020.
  • Uw woonlasten zoals de kosten van huur of hypotheekrente (let op: niet de aflossing!), energie en gas over de periode januari 2021 tot en met juni 2021 minimaal € 500,00 bedragen.
  • Het verlies aan inkomen het gevolg is van de coronamaatregelen.
  • U aan beschikbare geldmiddelen op dit moment minder dan € 31.340,00 heeft. Het gaat hierbij om contant geld, geld op de (spaar)rekening van uzelf, uw eventuele partner en inwonende minderjarige kind(eren), en de waarde van beleggingen of bitcoins.
  • U woont in een woning waarvan u de hoofdhuurder of de eigenaar bent.
  • En er is geen andere regeling waarmee u dat kunt oplossen.
  • Bent u ondernemer? Vermogen in uw onderneming hoeft u niet mee te tellen. Een tegemoetkoming voor vaste lasten (TVL) of voor loonkosten (NOW) ook niet.

Tozo 3
Ondernemers kunnen mogelijk ook gebruikmaken van de Tozo-regeling. De Tozo-regeling is een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronamaatregelen tot onder het sociaal minimum daalt. U kunt tot uiterlijk 31 maart een aanvraag indienen voor Tozo 3. U kunt Tozo 3 tot die tijd met één maand terugwerkende kracht aanvragen.

Tozo 4
Vanaf april kunt u geen aanspraak meer maken op Tozo 3. Wel kunt u van 1 april tot en met 30 juni een aanvraag indienen voor Tozo 4. Het verschil met Tozo 3 is dat u Tozo 4 niet met terugwerkende kracht kunt aanvragen.

Meer informatie
Op geertruidenberg.nl/ondernemersregelingen vindt u meer informatie. Hier kunt de regelingen ook aanvragen.

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL