Webinar Regionale Energie Strategie West-Brabant 10 februari 2021

Gepubliceerd op: donderdag 04 februari 2021 | 10:33

In het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat we in Nederland in 2030 onze CO2-uitstoot met minstens 49% moeten verlagen. Hoe dat moet wordt onderzocht in dertig energieregio’s in Nederland. Elke regio bekijkt waar en hoe het best duurzame elektriciteit op land opgewekt kan worden. Daarnaast wordt ook gekeken naar duurzame warmtebronnen als alternatief voor aardgas. Dit plan noemen we de Regionale Energiestrategie (RES).

De eerste versie van dit plan – RES 1.0 – is nu af. We willen u hier graag meer over vertellen. Dit plan is tot stand gekomen In samenwerking met inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Dus bent u benieuwd hoe we duurzame energie gaan opwekken in onze regio? Kijk dan naar het webinar ‘Zon, wind en warmte in West-Brabant’ op 10 februari 20.00 – 21.15 uur.

In het webinar nemen experts u mee in de plannen en ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie in onze regio. De uitzending is een afwisselend programma van gesprekken in de studio en filmpjes op locatie. U krijgt meer informatie over de omslag naar een duurzame energievoorziening. In de uitzending worden de plannen, het proces en gemaakte keuzes voor duurzame energie in de regio West-Brabant toegelicht. Het webinar is live te volgen via YouTube en tijdens de uitzending kunt u via de chat vragen stellen.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.
Wilt u voorafgaand van het webinar al meer te weten komen, neem dan een kijkje op de website www.energieregiowb.nl

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL