Van Dongen & Partners Gerechtsdeurwaarders

Gepubliceerd op: woensdag 18 november 2020 | 11:35

Ondernemers hebben het liefst geen incassobureau en deurwaarder nodig. Maar soms is dat de enige weg om een openstaande factuur betaald te krijgen. Van Dongen & Partners Gerechtsdeurwaarders richt zich op incasso en ambtelijke werkzaamheden voor het bedrijfsleven, advocatuur en de overheid.

Een team van specialisten (gerechtsdeurwaarders, juristen en incassomedewerkers) helpt ondernemers bij hun debiteurenbeheer. Het kantoor is in 2007 opgericht door Alexander van Dongen (49). ,,Na de militaire dienst nam ik een uitzendbaan bij een deurwaarderskantoor. Daar bleef ik vervolgens vijf jaar en kreeg ik de smaak te pakken. Ik ontdekte zo een mooi, dynamisch vak met veel uitdaging. Na mijn opleiding tot gerechtsdeurwaarder zette ik de stap naar een eigen kantoor.''

Alexander's advies aan ondernemers is om niet te lang te wachten met het uit handen geven van een vordering. ,,Hoe langer je daarmee wacht, hoe moeilijker het wordt om te incasseren.'' De aanpak van het Oosterhoutse kantoor is er op gericht om er op een minnelijke wijze uit te komen met de debiteur en hardere incassomatregelen en een gang naar de kantonrechter te voorkomen.

Alexander: ,,Lukt dat niet, dan volgen er duidelijke brieven. We zijn fanatiek maar altijd binnen de grenzen van het fatsoen en zonder ongeoorloofde druk. We noemen dat sociaal verantwoord incasseren, wat niet hetzelfde is als 'soft'. We doen er alles aan om de kosten voor de schuldenaar te beperken en onnodige kosten te voorkomen. Niemand is gebaat bij torenhoge kosten bovenop de vordering. Als schuldeiser wil je gewoon dat de vordering betaald wordt en de bedrijfsreputatie ongeschonden blijft. Ik geloof dat, als je mensen met respect en integer behandelt, persoonlijk contact stimuleert, in duidelijke, begrijpelijke taal communiceert en de kosten beheerst de respons groter is en je een beter incassoresultaat behaalt.''

Om te bepalen hoe kansrijk een incassotraject is, maakt Van Dongen & Partners gebruik van de nieuwste technologie. Het kantoor is aangesloten op een landelijk neuraal computernetwerk, waarin de data van incassotrajecten van een groot aantal incassokantoren zijn gestopt. Deze data (die niet tot echte personen herleidbaar zijn) worden gebruikt door een zelflerend computermodel om het betaalgedrag van mensen te voorspellen. Daarmee kan ook worden bepaald hoe kansrijk een incassoprocedure is. Dankzij deze 'neurale computer' kan Van Dongen & Partners de opdrachtgever een goed advies geven en - bij een voorspelde lage slagingskans – vergeefse kosten besparen.

Van Dongen & Partners werkt nauw samen met Rijnland Gerechtsdeurwaarders en Incasso BV in Spijkenisse. Daardoor is het Oosterhoutse kantoor een sterke partner in de landelijke gerechtsdeurwaarder- en incassomarkt.

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL