Verlenging van verschillende financiële regelingen voor zelfstandige ondernemers

Gepubliceerd op: woensdag 02 september 2020 | 11:30

Het kabinet verlengt vanaf 1 oktober 2020 verschillende steunmaatregelen voor ondernemers. Ook de Tozo. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en richt zich op: steun, helpen aanpassen en investeren. Ook duren de verschillende regelingen langer. Op die manier probeert het kabinet meer zekerheid te bieden in deze voor veel mensen zware tijd.

Coronaregelingen voor ondernemers en werknemers vanaf 1 oktober 2020
- NOW (tegemoetkoming loonkosten), verlengd tot en met 30 juni 2021
Tozo (inkomensondersteuning zelfstandigen), verlengd tot en met 30 juni 2021
- TVL (tegemoetkoming vaste lasten mkb), verlengd tot en met 30 juni 2021
- Borgstellingen, leningen en garantiefondsen

Belastingmaatregelen
Ondernemers kunnen tot 1 oktober 2020 belastinguitstel aanvragen. Daarmee loopt het uitstel op uiterlijk 1 januari 2021 af. Ondernemers moeten echter niet alsnog in de knel komen bij het terugbetalen en krijgen met twee jaar ruim de tijd om de opgebouwde belastingschuld weer af te lossen. De tijdelijke verlaging van invorderingsrente naar bijna nul wordt verlengd tot en met 31 december 2021, zodat ondernemers met zo min mogelijk extra kosten worden geconfronteerd.

Meer informatie?
Bij vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven kijken op www.rijksoverheid.nl/steunpakket of op www.kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 - 2117. Ondernemers melden zich voor de kredietregelingen bij hun kredietverstrekker, bijvoorbeeld hun bank. De regeling tegemoetkoming loonkosten (NOW) loopt via het UWV en ondersteuning zelfstandige ondernemers (Tozo) via de eigen gemeente. Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) via RVO. Voor belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk.

Overzicht financiële regelingen vanaf 1 oktober 2020 (pdf, 122 kb)

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL