Oosterhout Schoon Week van 16 t/m 22 maart

Gepubliceerd op: maandag 17 februari 2020 | 10:34

Iedereen doet mee!

Samenwerking staat dit jaar centraal bij de Oosterhout Schoon Week. Want hoe meer buren, bedrijven, scholen, sportclubs en bijvoorbeeld verenigingen de handen ineenslaan, hoe groter het effect van de Oosterhout Schoon week. Het thema van dit jaar is: ‘Iedereen doet mee’. Bedenk dus snel met wie jullie in actie komen en organiseer een schoonmaakactie in de week van 16 tot en met 22 maart!

Jaarlijks
De Stichting Nederland Schoon zet zich in voor de preventie en bestrijding van zwerfafval. De stichting vraagt gemeenten, instellingen en bewoners te helpen om Nederland op te schonen. De 18e editie van deze Landelijke Opschoondag vindt plaats op zaterdag 21 maart 2020.

De Oosterhout Schoon Week komt voort uit de Landelijke Opschoondag. In Oosterhout gaan we een stapje verder en bombarderen we de hele week tot Oosterhout Schoon Week. Wethouder Willemsen: “Vorig jaar hadden we 40 schoonmaak acties. Dit jaar gaan we graag de uitdaging aan en roepen we jullie op om nog meer schoonmaakacties aan te melden”. 

Aanmelden
Meld je vóór 1 maart aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Bij aangemelde acties zorgt de gemeente voor materialen zoals grijpers, vuilniszakken, hesjes en het ophalen van het afval. Je ontvangt ook een lekkere attentie.

Bewustwording
Een hele week schoonmaken is helaas niet genoeg. Zwerfafval en de plasticsoep is een steeds groter wordend probleem. Veel mensen zijn zich al bewust dat er iets gebeuren moet. Door met zijn allen zichtbaar schoon te maken, hopen we ook de mensen te bereiken die er nog niet bewust mee bezig zijn. Ook hopen we op deze manier dat meer mensen actief gaan bijdragen aan een schonere wereld.

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL