Een groener dak? Vraag subsidie aan!

Gepubliceerd op: dinsdag 04 februari 2020 | 10:46

Waarom groene daken?
Groene daken voeren het regenwater vertraagd af. Hierdoor belasten we het riool minder als het hard regent. En dat is nodig, want door de huidige klimaatveranderingen krijgen we steeds meer te maken met hoosbuien. Ons rioolstelsel kan dat niet altijd aan. Het zorgt voor wateroverlast. Als gemeente treffen we allerlei maatregelen om het rioolstelsel te ontlasten. Door uw dak te beplanten, kunt u daar ook aan bijdragen. 

Het afkoppelen van uw regenpijp
U kunt ook subsidie aanvragen voor het afkoppelen van uw regenpijp. Dit kan alleen als u in een straat of wijk woont waar het openbare gebied is afgekoppeld van het vuile rioolsysteem. Dit zijn de Kasteellaan, Karthuizerstraat, Keizersdijk (tussen Prins Hendrikstraat en Het Spant), Parklaan, Prins Hendrikstraat of in het Sandoel. Bij het afkoppelen van de regenpijp stroom het water niet meer naar de riolering waar het vieze water in de riolering stroomt. U ontlast hiermee de riolering. Dit kan op verschillende manieren. Zo kunt u de regenpijp onder uw tuin door laten lopen en aansluiten op de hemelwaterriolering van de gemeente. Als extra maatregel kunt u een regenton plaatsen voor hergebruik van het regenwater. Daarvoor krijgt u geen subsidie. De subsidie is alleen bedoeld om het regenwater af te voeren naar het hemelwaterriolering.

Hoeveel subsidie?
Voor het vergroenen van uw dak vergoeden we maximaal de helft van de gemaakte kosten met een maximum van € 25 per vierkante meter dak. Voor het afkoppelen van regenwater stellen we € 8 per vierkante meter dak dat u afkoppelt. Heeft u interesse? Kijk dan bij 'Subsidie voor vergroenen van uw dak' of 'Subsidie voor het afkoppelen van regenwater'. Hier kunt u een aanvraagformulier invullen.

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL