Project Zon op Bedrijfsdaken weer van start na succesvolle eerste ronde

Gepubliceerd op: dinsdag 28 januari 2020 | 11:15

De gemeente Oosterhout werkt vol energie samen aan de duurzame toekomst van Oosterhout. Tot 2030 ligt de focus op het verlagen van energieverbruik en het opwekken van duurzame energie. Vooral met wind en zon. Het project als ‘Zon op Bedrijfsdaken’ is daar een goed voorbeeld van.

Wethouder duurzaamheid Marcel Willemsen: “Het afgelopen jaar heeft een groot aantal ondernemers en scholen de stap gezet om hun pand te voorzien van zonnepanelen. 71 daken zijn in totaal benut voor de opwek van groene stroom. Bij 15 panden gaat het dan om hele grote daken, zoals bij Prologis en het Hanze college. Goed voor het Oosterhoutse klimaat én voor de portemonnee!” 

Hoge opbrengst 2018
In 2018 is er een start gemaakt met het project Zon op bedrijfsdaken. Al op 50 daken van bedrijven en 21 scholen liggen zonnepanelen. Samen hebben deze panelen een capaciteit van ongeveer 22 Megawatt voor de opwek van schone energie. Genoeg om 6000 huishoudens van groene energie te voorzien. En het levert een CO2 reductie op van 12 tot 13 ton, wat weer goed is voor het klimaat. Een groot deel van de Oosterhoutse klimaatdoelstellingen voor 2020 is daarmee al gehaald, maar het kan nóg beter.”

Doorstart Zon op bedrijfsdaken
Eind 2019 is er daarom een tweede actie gestart voor meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. De gemeente Oosterhout is een samenwerking aangegaan met ECONNETIC. Dit onafhankelijke adviesbureau voor duurzame energie gaat met het concept ‘Zon op Bedrijfsdaken’ langs ondernemers voor een goed gesprek over energie besparen en opwekken. 

Onafhankelijk advies
ECONNETIC brengt het bedrijfspand in kaart en komt met een reëel advies, gebaseerd op expertise en deskundigheid. Als de ondernemer of organisatie besluit mee te doen, dan begeleidt ECONNETIC hen met de SDE+ subsidieaanvraag en ze starten de stapsgewijze realisatie van het project. Ondernemers worden daarbij maximaal ontzorgd.  

Meer informatie
De tweede actie van Zon op bedrijfsdaken loopt tot maart 2020. Meer informatie is te krijgen bij Bart Maandag van ECONNETIC op telefoonnummer: 06 - 18 34 54 70. Of via de website: oosterhout.zonopbedrijfsdaken.nl

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL