Oosterhout zoekt toeristische plannen voor 2020

Gepubliceerd op: donderdag 17 oktober 2019 | 10:01

Het toeristisch fonds heeft voor 2019 veel mooie initiatieven opgeleverd om Oosterhout (nog) aantrekkelijker te maken voor toeristen. “Het toeristisch fonds is bedoeld als steuntje in de rug voor initiatieven van bedrijven, instellingen of inwoners die plannen hebben om het toerisme in Oosterhout te bevorderen”, aldus wethouder Robin van der Helm (toerisme en recreatie). Voor 2020 is de gemeente ook weer op zoek naar initiatieven die bijdragen aan het toeristisch klimaat van Oosterhout.

Wethouder Van Der Helm: “Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor de Oosterhoutse economie. Oosterhout heeft veel kwaliteiten: het buitengebied, karakteristieke gebieden zoals de Heilige Driehoek, een gevarieerd evenementenaanbod én een gunstige ligging ten opzichte van grote toeristische trekpleisters. Kortom, we hebben veel toeristische kwaliteiten. Kwaliteiten die we willen behouden, maar ook versterken. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners: inwoners, evenementenorganisaties, verenigingen en ondernemers. We willen toeristische initiatieven graag stimuleren. En dat kan met het toeristisch fonds. Daarmee geven we onze partners een financieel steuntje in de rug en kunnen zij initiatieven realiseren die Oosterhout nóg aantrekkelijker maken voor toeristen”.

Aanvragen indienen
Bedrijven, instellingen of inwoners die plannen hebben om het toerisme te bevorderen, kunnen voor de tweede helft van 2020 een aanvraag indienen bij de gemeente voor een bijdrage uit het toeristisch fonds. Dat kan tot 1 april 2020. Het Platform Toerisme behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Het Platform Toerisme is een adviesorgaan dat bestaat uit professionals uit de vrijetijdssector.

“Dit jaar zijn veel leuke initiatieven gerealiseerd, mede dankzij een bijdrage uit het toeristisch fonds: de boerenfair op de Sint Jacobushoeve, de Urban City Cross in Arendshof, kunst in het park, de pluktuin in Oosteind en de braderie in de binnenstad tijdens de kermis bijvoorbeeld. Ik ben heel benieuwd naar wat 2020 ons gaat brengen”, aldus de wethouder.

Voorwaarden en aanvraagformulier
Het toeristisch fonds wil initiatieven ondersteunen die Oosterhout aantrekkelijker maken voor toeristen, als vakantiebestemming of voor een kort verblijf. De ingediende plannen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de gemeente Oosterhout staan alle voorwaarden beschreven: www.oosterhout.nl/toerisme/toeristisch-fonds. Via het subsidieportaal op de website kan het aanvraagformulier worden ingediend voor een bijdrage uit het toeristisch fonds.

Bekijk de initiatieven voor dit jaar (pdf, 775 kb)

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL