Aanleg Everdenberg Oost komend jaar van start

Gepubliceerd op: dinsdag 03 september 2019 | 11:19

De gemeente Oosterhout start in 2019/2020 met de aanleg van bedrijventerrein Everdenberg Oost. Het terrein wordt bouwrijp gemaakt en er wordt een nieuwe weg aangelegd om het terrein te ontsluiten. De eerste bedrijfsgebouwen zullen vermoedelijk over een jaar op het terrein langs het Wilhelminakanaal zichtbaar worden.

Belangrijk voor de omgeving is dat eerst een tijdelijke ontsluitingsweg wordt aangelegd tussen het nieuwe bedrijventerrein en de oude Heistraat. Als over – vermoedelijk - enkele jaren de nieuwe N629 is gerealiseerd, wordt Everdenberg Oost daarop aangesloten en verdwijnt deze weg weer.

Bestemmingsplan
De tijdelijke ontsluitingsweg was onderwerp van een geschil tussen inwoners van Oosteind en de gemeente. Er bestond in Oosteind vrees dat bedrijfsverkeer van Everdenberg Oost gebruik zou gaan maken van de landelijke Heikantsestraat. Daarop is door de gemeente hard vastgelegd dat bedrijven niet met hun bedrijfsactiviteiten kunnen beginnen indien de wegenstructuur nog niet is aangelegd.

De Raad van State heeft op 28 augustus 2019 uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Everdenberg Oost en het beroep daartegen. Gevolg daarvan is dat het bestemmingsplan nu onherroepelijk is geworden.

Veel belangstelling
Dat het plan nu definitief is volgens wethouder Robin van der Helm (economie) een opsteker, vooral voor de bedrijven die zich er willen vestigen.

Van der Helm: “Er is veel belangstelling voor vestiging op Everdenberg Oost en vaak is het nog de enige plek waar ze aan de slag kunnen. Wij willen hier met name de ruimte geven aan bedrijven uit Oosterhout die uit willen breiden. Er is ook belangstelling van bedrijven uit de regio die bijvoorbeeld veel personeel afkomstig uit Oosterhout hebben of die nauw samenwerken met bedrijven uit Oosterhout. Er is zelfs belangstelling uit de rest van Nederland, België en Duitsland.”

De gemeente Oosterhout en projectontwikkelaar Roozen van Hoppe gaan zich gezamenlijk inspannen om zo veel mogelijk bedrijven uit Oosterhout en de regio te kunnen faciliteren.

Aankoop en verkoop
Het komende jaar loopt een aantal processen parallel. Er worden nog grondaankopen gedaan door de gemeente en er vinden voorbereidende werkzaamheden en onderzoeken plaats. Daarnaast lopen er gesprekken over de verkoop van percelen aan belangstellende bedrijven. Het is nu nog niet bekend wanneer precies de zogeheten schop de grond in gaat.

Inrichting
Het terrein wordt duurzaam ingericht en ook van de bedrijven die zich hier gaan vestigen wordt verwacht dat zij inzetten op duurzame concepten. Er komt een vorm van parkmanagement zodat het terrein ook in de toekomst goed en netjes blijft functioneren. De uitvoering van het plan komt in handen van een op te richten samenwerkingsverband tussen de gemeente Oosterhout en Roozen van Hoppe groep uit Haghorst.

Facts and figures

  • Bedrijventerrein Everdenberg Oost is het nieuwste bedrijvenpark in de gemeente Oosterhout. Het terrein wordt ontsloten via de nieuw aan te leggen provinciale N629 die direct aansluit op de autosnelweg A27. Het terrein ligt zo op vijf minuten rijden van de snelwegen A27 en A59.
  • Zo ontstaat een redelijke reisafstand van Breda, Tilburg, Antwerpen, Rotterdam en Eindhoven.
  • Er is ongeveer achttien hectare grond (in een groene omgeving) uit te geven en er is ruimte voor zes woon-werkkavels.
  • De toegestane milieucategorie is 3.2 (hetzelfde als het bestaande Everdenberg).
  • Het terrein is geschikt voor diverse grote en kleine bedrijven. Maximale perceeloppervlakte is vijf hectare. Het terrein kan flexibel ingedeeld worden.
  • De daadwerkelijke verkoop van kavels start eind 2019/begin 2020. 

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL