Interview met Caroline van Gennip van Plataan12

Gepubliceerd op: woensdag 28 augustus 2019 | 10:00

Caroline van Gennip maakt veel mensen gelukkig met haar prachtige ontwerpen voor huis- en tuin-inrichting. Ze toonde laatst haar portfolio en we waren onder de indruk van haar moodboards, ontwerpen en zelfs beplantingsoverzichten. Dat maakte ons erg benieuwd naar haar ondernemersverhaal. Lees hier het interview.

Waarom deze bedrijfs- of productnaam? 
PLATAAN12 is niet alleen het bedrijfsadres, het is ook toevallig  een naam van een boom (tuin) en 12 (woning). Daarnaast wordt een plataan ook veel in zuidelijke landen gebruikt wordt voor sfeervolle pleintjes, die beschutting geven voor de zon.  De schors verandert met de tijden mee. Dit wil ik graag ook in een ontwerp meegeven, dat het ontwerp zodanig functioneel en prettig is voor de gebruikers in alle seizoenen.

Plataan staat ook symbool voor vreugde, inzicht en wijsheid.  En het getal 12 is het getal van perfectie.

Hoe ben je in dit vak begonnen?
Ontwerpen is altijd al een hobby van mij geweest.

In mijn vorige baan kon ik niet meer mijn passie kwijt en daar vond ik het inrichten en de visie van het bedrijf door vertalen in de huisvesting heel belangrijk.  Daarom heb ik besloten om mij verder te verdiepen in tuinen en inrichting en ben ik hierin scholing gaan volgen. Al gauw kreeg ik opdrachten van particulieren die aan mij vroegen of ik een ontwerp wilde maken voor hun tuin of hun woning. Kinderopvang begon mij ook te vragen voor uitstraling van het pand en of ik wilde kijken of ik meer uit de ruimtes kon halen voor de ontwikkeling van de kinderen.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht / klant / klus / of uitdaging?
Voordat ik begon aan de opleiding werd aan mij gevraagd of ik een ontwerp wilde maken voor een particuliere tuin omdat ik zelf zo’n mooie tuin had. Daardoor ben ik getriggerd om van mijn hobby werk te gaan maken. Door de opleiding ben ik nog meer gemotiveerd geraakt om er helemaal voor te gaan.

Hoe zou je jezelf willen omschrijven als ondernemer?
Graag lever ik een goed en passend product waar de klant nog jaren van kan genieten. Klantvriendelijkheid, meedenken en persoonlijke aandacht staan bij hoog in het vaandel. Bij het maken van een ontwerp hanteer ik geen opgedrongen huisstijl, maar werk ik liever vanuit de wens en visie van de klant. Een uitgebreid intakegesprek zorgt ervoor dat het ontwerp volledig naar wens is.

Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van haar concurrenten?Een uniek, persoonlijk en compleet ontwerp, waar de klant zelf mee aan de slag kan of waarbij ik  de uitwerking van het plan voor ze regel. Meedenken in de verdere toekomst van de klant zoals ouder worden of kindwensen; hoe willen ze dan de tuin of woning dan graag zien.

Voor de kinderopvang een plan maken waar kinderen, ouders en medewerkers iedere dag plezier aan kan beleven en dat perfect aansluit bij de organisatie.

Wat is de belangrijkste ondernemersles die je zou willen delen?
Blijf met beide benen op de grond staan. Durf lef te tonen en durf te experimenteren.

Wat voor type projecten hoop je over vijf jaar te hebben/doen?
Projecten alleen voor de kinderopvang. 

Het bedrijf in één zin?
PLATAAN12 uniek en persoonlijk ontwerp waar je jaren mee vooruit kan.

Hoe maak jij jouw klanten gelukkig?
De klanten zijn enthousiast over het ontwerp en gaan er meteen mee aan de slag bijvoorbeeld verf kopen. Het bespaart ze een heleboel tijd en levert gemak op doordat ze precies weten welke kleur verf of welke meubels ze kunnen gaan kopen. Ik heb zelfs een klant die beweert dat hij € 30.000 meer voor zijn huis heeft gekregen vanwege de mooie tuin. Dus ik mocht na de verhuizing weer zijn tuin ontwerpen.

Wat maakt jou gelukkig?
Het enthousiasme van mijn klanten dat al begint na het zien van mijn concept ontwerpen. Dat mijn klanten enthousiast aan de slag gaan om het ontwerp uit te voeren.
Tevreden klanten die terugkomen voor een andere ruimte in huis of die mij na een verhuizing weer inhuren voor een ontwerp voor hun huis of tuin.

 

Caroline van Gennip

Voor uniek en persoonlijk tuin- en interieurontwerp

 

Plataanstraat 12
4921 DM Made
T : 06 48363863 / 0162 686890
E : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W: www.plataan12.nl

Hieronder enkele resultaten:

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL