Nieuwe exploitanten voor De Cour en Plexat

Gepubliceerd op: dinsdag 09 juli 2019 | 10:20

Twee gemeenschapshuizen in onze gemeente krijgen ieder een nieuwe exploitant. Op donderdag 4 juli 2019, is het aanbestedingstraject voor zowel De Cour (Terheijden) als Plexat (Wagenberg) namelijk definitief afgerond.
Wethouder Lieke Schuitmaker: “Voor deze aanbestedingen hebben we sterk gelet op hoe de bewoners van de dorpen betrokken worden bij de activiteiten in De Cour en Plexat. We vinden het belangrijk dat onze gemeenschapshuizen een plek zijn waar mensen graag komen en waar onze inwoners zelf ook mee kunnen denken. Daarom heeft bijvoorbeeld klantgerichtheid een grote rol gespeeld in het gunnen van de opdracht. Denk daarbij aan het betrekken van lokale partijen, de band met het dorp en ideeën om de openingstijden gedurende het jaar te verruimen. De mooiste dingen in onze dorpen komen tot stand als we de dingen samen organiseren en de krachten bundelen. Daar zij onze inwoners goed in en dat moeten we koesteren!”

De officiële overdracht zal na de zomervakantie plaatsvinden. Met dit bericht stellen we de nieuwe exploitanten graag alvast aan u voor.

De Cour (Terheijden)
Bram Franken en Tim Ovington: “Wij vinden het een eer dat wij de nieuwe exploitanten worden van De Cour in ons dorp, Terheijden. Wij hebben ons jarenlang ingezet op verschillende manieren binnen de gemeente Drimmelen en vanaf 1 augustus gaan wij dit voortzetten binnen De Cour. Bram zal zich met name bezig houden met de sport-zijde van de Cour en Tim zal zijn visie op onderwijs kwijt kunnen in zijn nieuwe ‘Leerfabriek’.

Daarnaast kijken wij er enorm naar uit om samen te werken met de huidige stichtingen, verenigingen, ondernemers en (nieuwe) gebruikers van De Cour. Fijne vakantie allemaal en tot snel!”

Plexat (Wagenberg)
Sportfondsen: “We doen het samen! Sportfondsen is enorm verheugd om de exploitatie van sociaal cultureel centrum Plexat te mogen verzorgen. Samen met de gemeente Drimmelen, SWO, Beheergroep Plexat, de verenigingen en lokale partners gaan we vol enthousiasme aan de slag in Wagenberg. Het coalitieakkoord van de gemeente Drimmelen heet: ‘Een mooi en gezond Drimmelen maken we SAMEN !’. Hier sluiten wij ons bij aan en wij willen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het geluk van de Wagenbergers. Wij werken al vele jaren nauw en naar tevredenheid samen met de gemeente Drimmelen, in onder andere de kern Made. Bij Sportfondsen zit maatschappelijk ondernemen al bijna 100 jaar in het bloed. Graag zetten we onze kennis en ervaring in voor een krachtige ensamenhangende exploitatie. Plexat is en blijft dé huiskamer en het sociale hart voor alle inwoners van Wagenberg en omgeving. Vanaf 1 augustus gaan we van start. Na de zomervakantie organiseren we een avond om ons nader voor te stellen. Meer informatie hierover volgt. Wij kijken er naar uit om zoveel mogelijk Wagenbergers te mogen begroeten in Plexat.”

De gemeente heeft de verenigingen en andere gebruikers van De Cour en Plexat vanaf het begin betrokken om input te krijgen voor het programma van eisen voor de aanbesteding. Bijna alle wensen zijn verwerkt. Ook zijn we in gesprek gegaan om tot een warme overdracht te komen. De gemeente doet er samen met de nieuwe exploitanten alles aan om de overgang voor de verenigingen en andere betrokken partijen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Na de overdracht zullen de nieuwe exploitanten een kennismaking organiseren.

Tot slot wil de gemeente Drimmelen hierbij graag nog de huidige exploitanten van De Cour en Plexat bedanken voor hun inzet de afgelopen periode en ze verder veel succes toewensen!

Amerstreek Business Plaza is een initiatief van Business Plaza Nederland. Het doel van Amerstreek Business Plaza is om ondernemers uit de regio Amerstreek een platform te bieden om zich te profileren.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief.

Ontvang periodiek lokaal nieuws, uitnodigingen voor evenementen, vacatures en aanbiedingen.

*  Website URL