Skip to main content

Blog: Debby Vink bij de film

Videobeelden als promotie

Zichtbaarheid is van belang voor iedere ondernemer. Je probeert daarom je boodschap op verschillende manieren over te brengen. Online videobeelden geven het grote voordeel dat je in korte tijd over kunt brengen wat je wilt vertellen. Mensen nemen nu eenmaal minder tijd om stukken tekst helemaal te lezen. De kracht van de video is ook dat je jezelf, je product of dienst en je omgeving goed kunt laten zien. 

Voor mijn bedrijf Kinderpraktijk De Bij heb ik gekozen voor het maken van een bedrijfsfilmpje, omdat het voor ouders en kinderen heel fijn is om te weten wie nu de coach/juf is waarbij ze terecht kunnen voor begeleiding. Ze willen ook weten welke vormen van begeleiding worden aangeboden. Wanneer ik het heb over Bijles voor het schoolvak Taal/Nederlands dan heb je al snel een duidelijk beeld voor je. Bij Coaching op het gebied van zelfvertrouwen, veerkracht of Leren leren is extra toelichting vaak wel nodig. Met behulp van mijn bedrijfsfilmpje kan ik nu meer vertellen in korte tijd.

Waarom ik gekozen heb om de video te laten maken? Het filmen, monteren en het maken van een voice-over is een vak op zich. Ik heb zelf niet de kennis, ervaring en het materiaal om een goede bedrijfsfilm te maken. Ik ben in contact gekomen met LeSa mediaproducties en had meteen het vertrouwen dat zij mij konden helpen met het maken van een mooie bedrijfsfilm.

In verschillende stappen hebben we samen gewerkt naar het uiteindelijke resultaat. In een eerste gesprek hebben we doorgenomen wat ik graag wilde vertellen en hebben we gekeken hoe we dat in videobeelden konden weergeven. Daarna kreeg ik een voorstel voor de voice-over waar ik zelf tekst aan toe kon voegen en ben ik zelf beeldmateriaal gaan verzamelen in de vorm van een aantal werkvormen/methodes die ik gebruik voor Coaching en Bijles. Voordat de beelden werden gefilmd hebben we via e-mail en telefoon contact gehad en is er een uiteindelijke tekst voor de voice-over gekomen en heeft de cameraman zich voorbereid met behulp van de tekst en de beelden van de werkvormen.

Op de dag van de opname hebben we op een heel ontspannen manier gewerkt aan het schieten van verschillende beelden. Je kunt je voorstellen dat we het allemaal spannend vonden om gefilmd te worden. Ik had hulp van een vriendin en drie kinderen die graag wilden figureren in de video. We werden allemaal op ons gemak gesteld en het filmen ging daardoor heel goed.

Het voorlopige eindresultaat was er al na een paar dagen en dat kreeg ik opgestuurd ter goedkeuring. Aan het einde van de week was de bedrijfsfilm van Kinderpraktijk De Bij klaar! Via Facebook, Instagram en mijn eigen website heb ik de première bekend gemaakt en binnenkort staat het resultaat ook op LinkedIn.

Tijdens het maken van de film kwam ook de vraag of ik in het maandelijkse praatprogramma ‘Aan tafel met...’ meer wilde vertellen over Kindercoaching en Kinderpraktijk De Bij. Heel spannend, maar een heel leuke ervaring! De productie was ook in handen van LeSa mediaproducties, dus ik voelde me tijdens de opname meteen op mijn gemak. Het voordeel ten opzichte van een Live-video op Facebook is namelijk weer de professionaliteit van de opname en daarnaast de mogelijkheid om een tekst te vervangen wanneer dat nodig is. Dat laatste viel trouwens erg mee. Ik voelde me zo op mijn gemak dat ik maar 1 keer opnieuw moest beginnen. Veel mensen hebben live of via mijn website naar de aflevering gekeken en het leverde veel leuke reacties op

Ik ben erg blij met het eindresultaat. Beide filmpjes hebben op dit moment al een aantal aanvragen voor kennismaking, veel likes en deelacties op de social media opgeleverd. Daarnaast heb ik, ondanks de spanning vooraf, enorm genoten van de opnames van het bedrijfsfilmpje en het interview.

Wil je meer weten? Kijk voor beide filmpjes op www.kinderpraktijkdebij.nl en je kunt altijd contact met me opnemen wanneer je nog vragen hebt.

 

Debby Vink – van Kuijk

Coaching – Bijles – Leren leren